ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Ι.Σ.ΧΙΟΥ
Συλλογικά όργανα
Νομοθεσία - Δικαιολογητικά
Περιοδικό
Ειδήσεις - Ενημέρωση
Συνέδρια
Άλλοι Ιατρικοί Σύλλογοι
Θέσεις Εργασίας

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Χίου με μοναδικό θέμα τις Συμβάσεις ιατρών με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Η Συνέλευση μετά από συζήτηση εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Ι.Σ.ΧΙΟΥ

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να πετύχουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους γιατρούς, αλλά και καλύτερο επίπεδο παροχών υπηρεσιών για τους ασφαλισμένους .

Προκειμένου να έχει επιτυχία ο αγώνας μας πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και σταθεροί στις θέσεις μας για :

·         Αναστολή της λειτουργίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υμέχρι να οριστικοποιηθούν οι όροι λειτουργίας του νέου ταμείου και να νομοθετηθούν όλες οι λεπτομέρειες, που αφορούν τις σχέσεις των ιατρών με το νέο ταμείο.

·         Συλλογική σύμβαση εργασίας όλων των ιατρών ανά πράξη και περίπτωση με την ήδη εδώ και χρόνια ισχύουσα αμοιβή των 20 Ευρώ

·         Καθορισμό τιμών στις ιατρικές πράξεις χωρίς πλαφόν και χωρίς περαιτέρω μείωση.

Η Γενική συνέλευση κρίνει τη συμπεριφορά των ιατρών που με σπουδή υπέγραψαν τη δήλωση προσχώρησης στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ αντιδεοντολογική και λαθεμένη και τους καλεί άμεσα να ανακαλέσουν

Εμείς οι υπόλοιποι εμμένουμε στην απόφασή μας να μη δεχθούμε προς το παρόν να συμμετάσχουμε με δήλωση μας στο μεταβατικό στάδιο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ . μέχρι η πολιτεία να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας.

Επίσης αποφασίστηκε να στείλουμε στα Μ.Μ.Ε το δελτίο τύπου με οδηγίες για τους ασφαλισμένους που ακολουθεί.

 

Ανακοίνωση προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

(ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΤΥΔΚΥ κλπ.)

Αγαπητοί συμπολίτες,

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από1/1/2012 Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου σας ενημερώνει:

Ότι δικαίωμα συνταγογράφησης, φαρμάκων αλλά και παρακλινικών εξετάσεων ηλεκτρονικά, έχουν όλοι οι μη συμβεβλημένοι ιατροί της πόλης που διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι ιατροί που μέχρι 31/12 είχαν συμβάσεις με τα ταμεία σας (ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΤΥΔΚΥ κλπ.) καθώς και όσοι ιατροί πιστοποιήθηκαν ή θα πιστοποιηθούν στο μέλλον για να συνταγογραφούνηλεκτρονικά.

Στους ιατρούς αυτούς ο ΕΟΠΥΥ δεν καταβάλει αποζημίωση για την εξέτασή σας.

Επίσης οι ιατροί ελάχιστοι ιατροί που συνεβλήθησαν με τον ΕΟΠΥΥ μπορούν να σας εξετάζουν μέχρι εξαντλήσεως 50 ραντεβού εβδομαδιαίως χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση δική σας.

Για το λόγο αυτό όταν κλείνετε ραντεβού με συμβεβλημένο ιατρό του ΕΟΠΥΥ ή προσέρχεστε για εξέταση θα πρέπει να διασαφηνίζετε εάν θα εξεταστείτε εντός του αριθμού των ασθενών που δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά.

ΟΙ.Σ Χίου παρακαλεί τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ να διευκρινίζουν τα παραπάνω πριν την επίσκεψή τους,για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους , και σε περίπτωση που διαπιστώνουν οποιαδήποτε παράβαση των όρων της σύμβασης από την πλευρά των ιατρών, να προχωρούν σε επώνυμη καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο Χίου, ώστε να προχωρήσει ο Σύλλογος στις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες .

Για την επίσκεψη σε μη συμβεβλημένους ιατρούς, ο Ι.Σ.Χίου μαζί με τους άλλους συλλόγους της χώρας κάνει προσπάθειες ώστε ο ασφαλισμένος να αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ κατά το ποσοστό του κρατικού τιμολογίου, για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων.

Να επισημάνουμε τέλος ότι προς το παρόν δεν έχει συμπεριληφθεί στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ο Οίκος Ναύτου συνεπώς οι ασφαλισμένοι αυτού του ταμείου συνεχίζουν να εξετάζονται με το ίδιο καθεστώς που ίσχυε μέχρι τώρα.


Ανάπτυξη: chiosonline.gr