Απόφαση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για κινητοποιήσεις
Συλλογικά όργανα
Νομοθεσία - Δικαιολογητικά
Περιοδικό
Ειδήσεις - Ενημέρωση
Συνέδρια
Άλλοι Ιατρικοί Σύλλογοι
Θέσεις Εργασίας

 Πραγματοποιήθηκε, με μαζική συμμετοχή, την Τετάρτη 19/1/11,στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ι.Σ.Χίου με θέμα την ενημέρωση για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με τίτλο « ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» το οποίο έχει προκαλέσει την εξέγερση σύσσωμου του ιατρικού κόσμου. Νοσοκομειακοί γιατροί, ελεύθεροι επαγγελματίες ιατροί και γιατροί ασφαλιστικών ταμείων για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση συμφωνούν απόλυτα ότι το νομοσχέδιο εάν ψηφιστεί θα προκαλέσει μιαν άνευ προηγουμένου καταστροφή στην άσκηση της ιατρικής στη χώρα μας και θα επιδεινώσει τραγικά το επίπεδο υγείας των πολιτών.
Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε  την συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του ιατρικού κλάδου όλων των γιατρών της χώρας ενάντια σε αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο που θίγει την ηθική και επαγγελματική ιδιότητα όλων των γιατρών όπου και εάν εργάζονται, αλλά πρωτίστως υποβαθμίζει καθολικά όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο πολίτη.

Για τον λόγο αυτό καλεί όλα τα μέλη σε συμμετοχή στην 24ωρη Προειδοποιητική Πανιατρική Απεργία που έχει κηρύξει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για τις 20/1/11  και σε 48ωρη απεργία κατά την συζήτηση στου νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε επίσης να εξετάσει το ενδεχόμενο αναστολής των συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ λόγω της απαράδεκτης καθυστέρησης στην αποπληρωμή των οφειλομένων αμοιβών.


Ανάπτυξη: chiosonline.gr