Έκτακτη Γενική Συνέλευση Τετάρτη 19/1/11, 6.00μμ, στο Ομήρειο
Συλλογικά όργανα
Νομοθεσία - Δικαιολογητικά
Περιοδικό
Ειδήσεις - Ενημέρωση
Συνέδρια
Άλλοι Ιατρικοί Σύλλογοι
Θέσεις Εργασίας

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ

 
Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με τίτλο « ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» έχει προκαλέσει την εξέγερση σύσσωμου του ιατρικού κόσμου. Νοσοκομειακοί γιατροί, ελεύθεροι επαγγελματίες ιατροί και γιατροί ασφαλιστικών ταμείων για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση συμφωνούν απόλυτα ότι το νομοσχέδιο εάν ψηφιστεί θα προκαλέσει μιαν άνευ προηγουμένου καταστροφή στην άσκηση της ιατρικής στη χώρα μας και θα επιδεινώσει τραγικά το επίπεδο υγείας των πολιτών.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου καλεί όλα τα μέλη του την Τετάρτη 19/1/11, ώρα 6.00μμ, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση προκειμένου να γίνει ενημέρωση για το νεο πολυνομοσχέδιο, και τους καλεί,  να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις του ιατρικού κλάδου όλων των γιατρών της χώρας ενάντια σε αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο που θίγει την ηθική και επαγγελματική ιδιότητα όλων των γιατρών όπου και εάν εργάζονται, αλλά πρωτίστως υποβαθμίζει καθολικά όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο πολίτη.

Η Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ αποφάσισε ομόφωνα ότι πρέπει το νομοσχέδιο να αποσυρθεί άμεσα και από κοινού με την ΟΕΝΓΕ, τον ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ και όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας προκηρύσσουν:
Παν-ιατρική 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου
Στην περίπτωση που το υπουργείο δεν υποχωρήσει και εισαχθεί το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια, τότε αποφασίστηκε να προκηρυχτεί κατά την ψήφισή του, 48ωρη απεργία και ταυτόχρονα θα διοργανωθεί στο Σύνταγμα συλλαλητήριο γιατρών, κοινωνικών φορέων και πολιτών. Μετά το συλλαλητήριο θα επακολουθήσει συναυλία.

 
 


 


Ανάπτυξη: chiosonline.gr