Ενημέρωση στον Οίκο Ναύτου
Συλλογικά όργανα
Νομοθεσία - Δικαιολογητικά
Περιοδικό
Ειδήσεις - Ενημέρωση
Συνέδρια
Άλλοι Ιατρικοί Σύλλογοι
Θέσεις Εργασίας
 

ΧΙΟΣ 3.11.2011

Προς την Κα Μαρία Δίπλα

Πρόεδρο του Οίκου Ναύτου

Αξιότιμη Κα Πρόεδρε,

Οι 29 συμβεβλημένοι με το Ταμείο του Οίκου Ναύτου ιατροί της Περιφέρειας του Ιατρικού Συλλόγου Χίου πραγματοποίησαν έκτακτη Συνέλευση, υπό την αιγίδα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας.

Στη Συνέλευση συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που δυσχεραίνουν τη συνεργασία των ιατρών με το Ταμείο σας. Oι συνάδελφοι ομόφωνα εξουσιοδότησαν το Διοικητικό Συμβούλιο να σας ενημερώσει για τις αποφάσεις της Συνέλευσης.

29 ιατροί της περιφέρειας του Ιατρικού Συλλόγου Χίου , μιας περιοχής με πολύ μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων σε σχέση με άλλες πόλεις της Ελλάδος, προχώρησαν πριν από περίπου ένα χρόνο στην απόφαση να συνάψουν σύμβαση με το Ταμείο σας, πιστεύοντας ότι θα επιδείξετε απέναντι τους μια ειλικρινή και αξιόπιστη αντιμετώπιση.

Αντί αυτού δυστυχώς νοιώθουν ότι τιμωρούνται γιατί προχώρησαν σε σύμβαση με τον Οίκο Ναύτου.

Τιμωρούνται όταν ορίζετε ότι θα πληρώνονται μέχρι το όριο του plafond, το οποίο να σημειώσουμε ότι υπάρχουν ειδικότητες που το συμπληρώνουν τις πρώτες μέρες του μήνα, αλλά δεν έχετε προβλέψει ταυτόχρονα να αποζημιώνετε τις αποδείξεις των συμβεβλημένων με το ταμείο σας ιατρών. Οι συνάδελφοι λοιπόν αναγκάζονται αφού συμπληρώσουν το plafond να βλέπουν δωρεάν τους ασθενείς του Ταμείου σας.

Αντίθετα οι μη συμβεβλημένοι ιατροί βλέπουν ασθενείς όλο το μήνα, πληρώνονται κανονικά, και φυσικά δεν συνταγογραφούν ηλεκτρονικά με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τιμωρούνται επίσης με πολύμηνες καθυστερήσεις πληρωμής των δεδουλευμένων τους, ενώ εκείνοι στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο Ταμείο σας είναι τυπικοί, έχοντας προβλέψει να προμηθευτούν υπολογιστές, συνδέσεις στο διαδίκτυο και ότι άλλο τους έχετε επιβάλει με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Τιμωρούνται βλέποντας της αδιαφορία σας και την επιπόλαια προσέγγιση των προβλημάτων τους. Αφού καθυστερήσατε σημαντικά να απαντήσετε στην προηγούμενη επιστολή μας, όταν το κάνατε μας προτείνατε αοριστολογίες περί Συλλογικών συμβάσεων και πληρωμής των δεδουλευμένων μαζί με τα άλλα μέρη της Ελλάδος.

Κύριοι δε σας ζητάμε ιδιαίτερη αντιμετώπιση, αλλά απαιτούμε σα συνεργάτες σας σεβασμό και ειλικρίνεια. Απαιτούμε να δώσετε ρεαλιστικές λύσεις ώστε να μην αδικούνται οι συνάδελφοι μας αλλά και να μην ταλαιπωρούνται περαιτέρω οι ήδη ταλαιπωρημένοι ασφαλισμένοι του ταμείου σας.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι εάν μέχρι τις 31-12-2011 δεν έχουν λάβει το μεγαλύτερο μέρος των δεδουλευμένων τους και δε δώσετε λύσεις στο αίτημα των συναδέλφων μας να αποζημιώνετε τους ασφαλισμένους που επισκέπτονται τα ιατρεία τους μετά τη συμπλήρωση του plafond, όλοι οι συμβεβλημένοι με το ταμείο σας ιατροί προτίθενται να διακόψουν τη σύμβαση τους με τον Οίκο Ναύτου.

Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό θα οξύνει το ήδη υπάρχον πρόβλημα τη υποστελλούσης του Παραρτήματος Χίου, θα ταλαιπωρήσει ακόμα περισσότερο τους ασφαλισμένους αλλά θα διαφυλάξει την αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας.

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Χίου

Κοινοποίηση : α) Ο.Ν. Παράρτημα Χίου - β) κο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΧΙΟΥ


Ανάπτυξη: chiosonline.gr