Δελτίο Τύπου 1ης Ιανουαρίου 2009 σχετικά με την αναστολή σύμβασης με τον ΟΠΑΔ
Συλλογικά όργανα
Νομοθεσία - Δικαιολογητικά
Περιοδικό
Ειδήσεις - Ενημέρωση
Συνέδρια
Άλλοι Ιατρικοί Σύλλογοι
Θέσεις Εργασίας

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Από την 1η Ιανουαρίου 2009  οι ιατροί  μέλη μας  προχωρούν σε αναστολή της σύμβασής τους με τον Ο.Π.Α.Δ ( Δημόσιο),  υλοποιώντας την απόφαση του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Χίου αλλά και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου .

Διαμαρτυρόμαστε  για την υπέρμετρη καθυστέρηση της εξόφλησης των δεδουλευμένων μας από τον οργανισμό, η οποία ξεπερνά τους οκτώ μήνες  και είναι αδικαιολόγητη, καθώς την ίδια στιγμή η πολιτεία έχει  ήδη παρακρατήσει  από τους ασφαλισμένους τα απαιτούμενα ποσά .

Διαμαρτυρόμαστε επίσης και για την καθυστέρηση της πολιτείας να δώσει λύση και σε άλλα σημαντικά αιτήματά μας, όπως η άμεση αναπροσαρμογή των αμοιβών των ιατρικών πράξεων που είναι καθηλωμένες πάνω από 15 χρόνια , η διεκδίκηση της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας με τον Ο.Π.Α.Δ, αλλά και η στελέχωση του οργανισμού με προσωπικό και η μηχανοργάνωσή του.

Κατά τη διάρκεια της αναστολής, οι ασφαλισμένοι του Ο.Π.Α.Δ. θα γίνονται δεκτοί στα ιατρεία για τις απαιτούμενες ιατρικές υπηρεσίες, αλλά θα καταβάλουν οι ίδιοι την αμοιβή στον ιατρό και θα παίρνουν την αντίστοιχη Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών. 

Ο ιατρός θα αναγράφει στις εντολές του βιβλιαρίου περίθαλψης του Ο.Π.Α.Δ. τον χαρακτηρισμό της επίσκεψης, τις παρακλινικές εξετάσεις και τις  ιατρικές πράξεις ,  αλλά δε θα τις αποκόπτει από το βιβλιάριο.

Ο ασφαλισμένος  θα αποζημιώνεται  για τη δαπάνη από τον Ο.Π.Α.Δ.,  προσκομίζοντας  την απόδειξη του ιατρού  και την εντολή που θα παραμένει  στο βιβλιάριο του.

Αναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε στην απόφαση της αναστολής των συμβάσεων καθώς έχουμε εξαντλήσει όλα τα άλλα μέσα διεκδίκησης, ελπίζοντας ότι η πολιτεία γρήγορα θα αναλάβει και θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και θα σταματήσει να μεταφέρει το βάρος του προβλήματος σε ιατρούς και ασφαλισμένους.

Ελπίζουμε στην κατανόηση και συμπαράσταση των ασφαλισμένων στα δίκαια αιτήματά μας. 


Ανάπτυξη: chiosonline.gr